perjantaina, elokuuta 15, 2008

aloillaan, polvillaan..

Tehdessäni viime keväänä viimeisimmän aarrekartan, osui eteeni otsikon lause. En muista kunnolla mikä oli alkuperäisen lauseen kokonaissanoma, mutta nuo kaksi sanaa pysäyttivät. Sitä halusin, voiman joka auttaisi pysähtymään. Jonkin joka lopettaisi levottoman haihatteluni sinne tänne..

Äsken vihdoin kotiin päästyäni huomasin olevani totaalisen väsynyt. En henkisesti, vaan fyysisesti. Takana on monivaiheinen päivä, jonka mittaan on moni asia selkeytynyt. Jotenkin tuntuu että tämä väsymys on hyvää väsymystä, sitä joka vaivuttaa rentouttavaan uneen joka nollaa mielen ja antaa mahdollisuuden pysähtyä. Viime päivinä on tapahtunut paljon. Ennenkin olen sanonut uskovani asioilla olevan tarkoituksensa ja ihmisten ja tapahtumien tulevan eteen yleensä silloin kun on niiden aika. Tänään sain kuulla olevani monelta osin paremmassa kunnossa kuin puolisen vuotta sitten. Tiedostan sen muutoksen itsekin. Vaikka yhä haikailen monesti mahdottoman perään, tai haluaisin juuri sitä mitä minulla ei ole tai mitä en voi saada, tiedostan asiat eri tavoin kuin ennen. Tiedostan milloin jokin tekemäni tai sanomani asia, se kuinka reagoin eri tilanteisiin, on vain egoni eli tarvettani päteä, voittaa tai saada hyväksyntää. Olen huomannut entistä useammin kykeneväni kohtaamaan kanssaihmiset pystypäin ja tyynenä. Minä joka ennen epäröin ja vihasin päätösten tekemistä (pahimmillaan ratkaisin asioita heittämällä lanttia kun en osannut päättää, enkä siltikään edes luottanut kolikon kertomaan..) olen saanut oppia että päätös on tehtävä. Se onko päätös oikea vai väärä, on toisarvoista, sillä tarvittaessa tilanteen voi arvioida uudestaan ja tehdä uusia päätöksiä...

Totesin tänään että vielä jokin klikki korvieni välissä huutaa epävarmana työ-ratkaisujen suhteen, mutta samalla kuitenkin epäonnistumisen pelko on kadonnut jonnekin. Vaikkei kuulemma tunteille ole olemassa on/off-katkaisijaa, niin muuten ihmisen mieleen voi vaikuttaa hyvinkin vahvasti.Vaikka aina usko itseensä ja omiin kykyihin ei yksistään riittäisi kantamaan, mutta se kun vahvempi taho, "auktoriteetti", kertoo että osaan ja voin, vaikuttaa tuo niin että epävarmuus ja turvattomuus katoaa..

Tuntuu että aamulla on oltava muistiinpanovälineet valmiina, sillä tulevan yön jälkeen on varmasti monia ylös merkittäviä asioita..

Ei kommentteja: