maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Paluu arkeen

Rentouttava pitkä viikonloppu on takana. Aurinkoa, ukkosmyrskyjä, vesisadetta..

Pitkästä aikaa mahdollisuus shoppailuun S:n kanssa. Mielenkiintoista taas huomata kuinka "terapeuttista" on tuhlata rahaa.. No tuo terapeuttinen vaikutus lienee perustuvan ensisijaisesti siihen kuinka mieli piristyy kun kotiin saa hiukan uutta ilmettä ja ennenkaikkea kun retuperällä olleita asioita saadaan paremmalle mallille.. Pienissä neliöissä kun voi jo jopa vaatteista muodostua ongelma.

Päivät menivät harmittavan nopeasti. Osin rentoutuen auringossa kirjan kanssa, osin hoidellen asioita stadissa. Sunnuntain kohokohdaksi muodostui harvinainen vierailu. Vihdoinkin sain isovanhemmat käymään. He eivät ole käyneet kyläilemässä yhdessäkään asunnossani (no isoisän pikaista poikkeamista yhdessä ei voi kyläilyksi laskea). Ja kun olosuhteet huomioiden on myönnettävä se tosiasia että koskaan ei tiedä koska he eivät enää ole täällä kyläilemässä, niin tuo vierailu tuntui erityisen tärkeältä. Jostakin syystä tunti tärkeältä osoittaa kuinka suloinen pieni mökkimme onkaan ja kuinka onnellista elämä on...

Viikonlopun pääasiallisena lukemistonani oli Paolo Coelhon Pyhiinvaellus. Eli elämän tutkimisen teema jatkuu. Tuo kirja (ja perjantain kohtaaminen menttorini kanssa) kuohautti mieltäni taas. Huomaan uppoutuvani kirjan tapahtumiin uskomattoman voimakkaasti, enkä edes tehnyt ensimmäistäkään kirjassa olevaa harjoitusta. Yksinkertaisesti en uskaltanut noita harjoituksia vielä tehdä. Eli olen taas siinä tilanteessa että mieli tiedostaa mitkä mahdollisuudet olisi käden ulottuvilla, ja silti takerrun entiseen uskaltamatta päästää totutuista kaavoista irti niin paljon että voisin antaa itselleni mahdollisuuden kokeilla kuinka nuo harjoitukset toimivat.. MUTTA, nyt olen lukenut kirjan läpi ja olen päättänyt aloittaa harjoitukset tänään. Kirjan ja tapaamisen aiheuttamat mielen myllerrykset ovat heijastuneet uniin: Outoja ihmisiä, outoja tilanteita ja reagointeja on vilissyt niin että yöni eivät suoranaisesti ole olleet virkistäviä.. Unet ovat alitajunnan viestejä, mutta näistä viesteistä en kyllä ole mitään tolkkua ainakaan vielä saanut..

Enää 4 viikkoa seuraavaan lomaan... *huokaus*

Ei kommentteja: