maanantaina, toukokuuta 30, 2005

Noitamaista..

Jos saisi omakseen yhden noitakeinon, minkä haluaisit??
Itse kaipaisin tällä hetkellä eniten kykyä pysäyttää aika. En tarkoita nyt ihan sitä mikä on nähtävillä, ah niin suloisen naivissa, Siskoni on noita-sarjassa. Kykyä pysäyttää aikaa niin että voi väistellä lenteleviä tulipalloja tai kimppuun hyökkääviä demoneja. Itse kaipaisin sitä keinoa jolla voi pysäyttää ajan etenemisen korjatakseen elämän epäkohtia.

Ympärillä sattuu ja tapahtuu ihmissuhderintamalla. Jos minulla olisi valta tehdä niinkuin on mieli, pysäyttäisin ajan ja sormia napsauttamalla korjaisin palasia paikalleen. Joidenkin kohdalla kun tuntuu että todellisuus on vääristynyt irvikuvaiseksi kauhutarinaksi jossa päähenkilöt raatelevat itseään kun yrittävät raadella toisen. Kostolla ei ole oikeutusta ihmissuhteissa, ei vaikka sanotaan että sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua. Tokihan ymmärrän loukatun mielen oikeutuksen aiheuttaa toiselle yhtä pahaa tuskaa kun itse on joutunut kokemaan, mutta kosto varsinkin näissä asioissa kun tuppaa olemaan kaksiteräinen miekka joka viiltää syvälle omaan sydämeen silloin kun yrittää sohia summamutikassa toista. Tosiasiahan on että rakkaintaan sitä loukkaa yleensä eniten, mitääntekemättömälle, merkityksettömälle ihmiselle kun ei anna sitä valtaa satuttaa tai tulla satutettavaksi. Esimerkiksi; ei ainakaan minua loukkaa se, jos tuiki tuntematon huutelee kadulla perään huoraksi, saatan nauraa ja kysyä jopa paljonkos hän olisi valmis maksamaan..

Muistelen joskus lukeneeni kuinka lukin seitti toimii, mitä enemmän seittiin lentänyt siivekäs pyristelee päästäkseen vapaaksi, sitä tiukemmin se tarttuu kiinni. Eikä lukin tarvitse itsensä tuossa tilanteessa tehdä muuta kuin tyynesti seurata kunnes saalis on valmis nautittavaksi.. Samaahan sitä tekee ihmis polo tunteidensa verkossa: Saattaa tuntua kuin toinen ärsytykseskseen olisi olemassa ja eläisi elämäänsä. Joka käänteessä itse räpistelee omien ajatusten ja epäilysten verkossa, sen sijaan että tylysti jättäisi koko verkon olemassaolon huomiotta ja huomaisi yht' äkkiä olevansakin vapaa.. Toisaalta saattaahan se seitti olla samalla kertaa myös se turvaverkko - muistojen maailma johon voi paeta silloin kun se mitä on tässä ja nyt tuntuu pahalta.. Eihän se elämä vaihtamalla parane, vai paraneeko..? Entä jos ei osaakkaan päästää oikeasti irti ja sen takia että kädet ja sydän on täynnä vanhaa kaaosta ei osaa tai voi tarttua uuteen tilaisuuteen sen tullessa kohdalle..

Toinenkin asia on johon tuota maailman korjaamista haluaisin tänään käyttää. Pysäyttää ajan ja kääntää reilun päivän taaksepäin, antaa kaikille asian osaisille mahollisuuden kertoa kuinka tärkeä toinen voi ollakaan.. Toivottavasti enkelit olivat vuoteen vierellä viemässä sielun taivaaseen.. *itken*

Ei kommentteja: