..vaan minkäs voi jos jätti jo..
Opetuksen sana kaikille chili-lovereille: Ostin reilu kuukausi sitten Apache-ruukkuchilin. tuossa tuo on kituuttanut ikkunalaudalla koko ajan. En ole testaillut sitä ruokiin, kun ajattelin ettei tuossa varmaan oikeasti potkua ole.. Tänään sitten ajattelin että jos kesän ajaksi sen siirtää isoon ruukkuun pihalle, niin ei tarvitse huolehtia kasteluista. Istutuksen päätteeksi sitten ajattelin että jos maistaisin kuitenkin että kuinkas vahva tuo oikeasti on. Chili-palot (vai miksi niitä oikeasti kuuluisi kutsua) ovat vajaan parin sentin pituisia ja puskassa niitä on useita, useimmat ovat jo alkaneet kuivahtaakin. Otin sitten yhden näistä kuivaneista ja haukkasin päästä pienen palan. Ei paha, ei ollenkaan. Mukavan makuinen, ei hirvittävän tulinen.. Viilsin kynnellä lopun auki ja rapsuttelin siemenet pois, sillä joku joskus on kertonut siemenien olevan tulisia. Enempiä miettimättä heitin koko loppuosan suuhuni ja aloin mutustaa.. Voin kuvitella miltä mahdoin näyttää: parin puraisun jälkeen tulisuus levisi koko suuhun. - pysähdys - nielaisenko vai sylkäisenkö..? Olenhan aina pitänyt tulisesta ruuasta, joten en ala tätäkään sylkemään.. vielä pari puraisua ja nielaus, samalla henkeä haukkoen puolijuoksua sisälle. Mielessä risteili vain ajatukset mitä sai ja mitä ei saanut syödä/juoda jos chili polttaa. Mieli olisi tehnyt ottaa vettä, mutta tiesin että vesi vain levittäisi poltteen niin kurkkuun kuin vatsaankin. Onneksi olin ostanut maustamatonta A-jugurttia, joten ensimmäiseksi iso lasillinen sitä. S katseli hätääntyneen näkösenä singahteluani: "Puriko kyy?? Pistikö ampiainen?? Mikä on????" Vasta kun sain ekan lasillisen jugurttia juotua, pystyin vastaamaan maistaneeni chiliä.. "Taisi olla tulista?" oli kommentti.. Naureskelikin vielä mokoma.. No nyt kolmen jugurttilasillisen, kahden vahvasti rasvoitetun paahtoleipäpalan ja ruokalusikallisen hienoa sokeria jälkeen tuntuu kielessä ja kitalaessa enää mieto polte..
Ruukku saa jäädä grillin viereen kasvattelemaan palkojaan, siitä niitä on hyvä napsia suoraan grillausten mausteeksi, siihen ovatten varmasti tarpeeksi tulisia..
perjantaina, kesäkuuta 17, 2005
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti