perjantaina, kesäkuuta 03, 2005

Kännibloggaus..

No joo, jos kolmesta keppana pullosta tulee neljässä tunnissa känniin niin sitten tämän voi luokitella otsikon mukaisesti.. Pitkästä aikaa enemmän kuin vain yksi tuopillinen (no joo jotkut muistaa että olin viime perjantainakin olusella, mutta sen jälkeen piti ajaa vielä himaan) nyt olen ollut yksin himassa, sättäille porukan kanssa ja tissutellen oluset.. toisaalta tekisi mieli mennä laittamaan vielä sauna lämpenemään, mutta sitten taas toisaalta, olo on nyt juuri niin hyvä etten taida jaksaa muuta kuin kirjoittaa tämän loppuun, pestä meikit ja kömpiä nukkumaan...

Mutta siis oli taustalla joku järkevä (ainakin tässä mielentilassa) ajatuskin: Muutamaan otteeseen on lähimenneisyydessä tullut keskusteltua erinäisten tahojen kanssa roduista ja rodun "puhtaudesta". Jos nyt vaikka ajatellaan tuota rakkaan hurttimukseni saksalaista kaimaa: Isoa-Aatua, joka halusi lakaista isolla luudalla kaikki "epämääräiset" rodut maailmankartalta. Kysehän oli periaatteessa karrikoidusti samasta kuin mitä eri eläinrotujen jalostajat tekevät. Jalostajat vain noudattavat hiukan pehmeämpää linjaa, siitokseen valitaan vain parhaat yksilöt, mutta huonommatkin saavat sentään elää vaikkeivat hyviä papereita saisikaan..

Itse olen aina pitänyt sekarotuisista otuksista, on sitten kyse hurttimuksista, kissoista tai meistä "luomakunnan kruunuista". Hyvällä onnella erilaisuuksien sekoittelusta tulee tulokseksi terveitä ja kauniita tuotoksia, vai voiko joku väittää ettei Aatu olisi kaunis?? En toki väitä etteikö rotukoirissa tai muissa otukseissa olisi myös kaunottaria. Mutta kuinka moni on törmännyt näihin 'rotuominaisiin sairauksiin'? Hieman samahan pätee ihmisiin, kun menee liian sisäsiittoiseksi niin laatu alkaa kärsiä. Eli jos olisikin käynyt niin että tavoite olisi saavutettu ja "jumalainen arjalainen-rotu" olisi saatu vallalle.. kuinka monta sukupolvea olisi mennyt ennenkuin ihmisrotu olisi kadonnut omaan mahdottomuuteensa.. Ja mitä muita rotuominaisia sairauksia olisi mahtanut löytyä kuin kusipäisyys..

*Huokaus* Ehkä nyt on hyvä hetki sulkea kone ja mennä nukkumaan, huomenna riekkumaan rockänrollin tahtiin.. :)

1 kommentti:

-z- kirjoitti...

höh... kertokaas joku viisaampi millä linkin saa avautumaan uuteen ikkunaan...