tiistaina, kesäkuuta 28, 2005

Hervotonta luovutusta

Kun juhannus meni riitelöittä eikä kukaan ottanut keneltäkään senkkaa nenästä niin täytyi sitten käydä hoitamassa tuo virallisemmin.. Eli siis kävimmä tänään luovuttamassa verta. Tarkoitus oli mennä iltapäivällä uimaan, mutta kun keli oli: sataa-paistaa-sataa-paistaa ja koko ajan tuulee niin että tukka taipuu niin frendi ehdottikin jos tekisimme yhteistä hyvää ja kävisimme veripalvelun pisteellä antamassa verisen panoksemme ihmiskunnan hyväksi. Sinänsä ihan jees, edellisestä kerrasta kun oli vierähtänyt jo kolmatta vuotta eikä nyt ollut mitään tekoselityksiä miksei voisi mennä: ei paheellista elämää, ei kankkusta, ei liikkumista epämääräisissä paikoissa..

Toiminta oli hiukan uudistunut kolmessa vuodessa. Kyselykaavakkeeseen oli tullut muutama uudelleen muotoiltu kysymys, jotka aiheuttivat mielettömiä hihityskohtauksia. Kuten esimerkiksi jo heti ensimmäinen: oletko kaikin puolin terve ja oireeton? - Öööö lasketaanko syntymähulluus tähän...? koko kaavakkeen voi käydä kurkistelemassa täältä. Kohdasta 15 tuli mieleen että täytyisi pyytää spr:ää laatimaan sopivasti lompakkoon sopiva kyselykaavake jota verta luovuttavat voisivat sitten käyttää kohdatessaan uuden parterin ja halutessaan vastaisuudessakin olla luovutuskelpoisia, vai voitteko kaikki olla varmoja ettei kukaan entisistä seksipartnereista ole edes kertaa käyttäneet neulalla pistettäviä huumeita tai huumaavia lääkeaineita (tästä ei muuten selvinnyt pitikö niidenkin olla neulalla pistettäviä.. lasketaanko näihin nukutusaine jonka sain 13 vuotiaana nielurisaleikkauksen yhteydessä...?) anabolisia sterodeja (olikos näidenkin oltava pisteltäviä vai lasketaankohan napit) tai hormoneja ilman lääkärin määräystä (ai niin, eli hormonit ja sterodit on sallittuja jos on kuulunut hiihtomaajoukkueeseen). No leikki sikseen, onneksi suomessa ollaan suhteellisen tarkkoja näiden terveydellisten juttujen kanssa. Eihän näin luovuttajana ole mitään merkitystä asioilla, mutta jos olisinkin itse se joka tarvitsee sen veripussin, ja jos syystä tai toisesta sieltä napsuisi jotain ei niin toivottua matskua...

Paras puoli tässä oli kyllä "lääkärin määräys" jotta ei tänään sitten huippaisi: juoda tarpeeksi nestettä ja syödä salmiakkia, salmari kun nostaa tunnetusti verenpainetta.. Ai niin, ei meikäläistä ainakaan aneemiseksi voi sanoa, hemppa oli 159..

Ei kommentteja: