perjantaina, helmikuuta 25, 2005

Eeeeemeeeliiii!!!!

Olettekos koskaan huomanneet kuinka omasta mielentilasta riippuen saman teksiviestin tai sähköpostin lukee niin perin eri tavoin, puhumattakaan keskustelupalstojen viesteistä. Sitä saattaa provosoitua jostain pikkuseikasta ja kuohahtaa niin että perästäpäin ei tiedä kuinka asiaa voisi edes selitellä..

Kirjoitettuani tässä viimeisen vuoden aikana jokusenkin aika tulikivenkatkuisen vastauksen milloin mihinkin viestiin ja saatuani vastauksena ihmettelevän kyselyn:"mistä sä nyt vedit herneet...?" Olen päättäny visusti etten vastaa provosoiviin viesteihin ainakaan siltä lukemalta. Meilien kanssa tuntuviksi toimii jo se että viestin tullessa lukaisen sen nopsaan läpi ja alkaessani kirjoittaa vastausta lueskelen saapuneen uudestaan kappale tai kohta kerrallaan. Jos jokin kohta siltikin kiehauttaa mieltäni jätän siihen vastaamisen suosiolla myöhempään ajankohtaan..

Tosin joskus on pakko vastata jos viestissä ei ole kuin se ainokainen veret kiehauttava kohta. Tässä esimerkki:
Lähetin valikoidulle neitokaisporukalle viestin tapaamisesta (n.10 hlöä) "Tapaaminen sunnuntaina 00.00.2005 klo 16 osoitteessa sejase. Ilmoitathan mahd.pian oletko tulossa."
- Yksi vastaa heti että hänelle sopii..
- Toinen vastaa seuraavana päivänä viestillä " moneltakos se 00.00.2005 päivän tapaaminen olisi?"
- Muista ei ole tähän mennessä kuulunut hiiskaustakaan ja viestin lähetyksestä on jo viikko...

No voinet arvata kuinka kuohati tuon toisen viestin kohdalla.. ymmärtäisin jos viesti olisi ollut pitkä ja vaikeasti ymmärrettävä, mutta kun.... AAARGH!! enkö minä osaa ilmaista itseäni selkeästi vai teenkö sen liian yksinkertaisesti..

Muutenkin ihmettelen ihmisten tapaa vastata, tai olla vastaamatta viesteihin.. Ehkä olen liian herkkänahkainen, mutta koen kerta toisensa jälkeen loukkauksena sen jos viesteihini ei reagoida millään tapaa. Mietin katoavatko viestit bittiavaruuteen, vai olenko joskus syönyt kyseisen ihmisen eväät kun hän ei arvosta minua sen vertaa että ilmoittaisi ettei kiinnosta kommunikoida kanssani. Toisilla on myös hassu tapa vastata tekstiviestiin sähköpostilla. Yleensä jos lähetän tekstarin en ole koneen äärellä ja kaipaisin vastaustakin tekstarina. Toisaalta tietysti ymmärrän että haluaa säästää puhelinlaskussaan ja vastata sen takia halvemmalla välineellä, mutta sitten kun tuohon meiliin ei kuitenkaan sisällytetä mitään millä voisi yhdistää sen liittyvän tekstariin.. *huokaus* Eli hyvät immeiset, kun nyt kuitenkin käytte tätä vakoilemassa niin: jos lähetän tekstarin toivoisin siihen vastausta tekstarina tai sitten ainakin meiliin viittaus tyyliin:"laitoit 25.2.2005 klo 14.34 tekstarin koskien tapaamistamme sunnuntaina: tulen ja tuon 2 ystävää mukanani..."

5 kommenttia:

-z- kirjoitti...

*huokaus* olihan avautuminen... kiva joskus lukea näitä itsekin perästäpäin..

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin tuttua ja todellakin raivostuttavaa.
Hienoo, että joku uskaltaa sanoa tuonkin asian ääneen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hih, no joo, täällä mää paasaan ja unohdan nimmarini, käääääääk!!!!

Ronna, aina yhtä uuno *nolona*

-z- kirjoitti...

Noy hätä... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minullapa taas osapuilleen samanlainen tilanne, mutta kohdallani on samasta asiasta valittava ystäväni, joka kuitenkin itse "valikoi" viestit joihin vastaa...