perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Sokerisia ajatuksia

Viikko on taas vierähtänyt ihan huomaamatta, elämä on täynnä äksöniä. Kiirettä en suostu valittamaan, sillä tiedän että ainoa kiire mikä tulee on omasta laiskuudestani ja asioiden viivyttämisestä viime tippaan.

Sokeria. Juu, kiitos! Tosin olen tämän viikon pyrkinyt vahtimaan mitä suuhuni laitan. Valitettavasti tämä on mennyt perinteisen kaavan mukaan, vahdin tarkkaan jokaista käden liikettä ennenkuin suupala päätyy suuhun, ja siinä vaiheessa kun suu pureskelee miettii aivot jo kuumeisesti mistä seuraava suupala löytyisi.. No niin tai näin, niin onneksi puntari on kuitenkin ollut ystävällinen ja pienentänyt lukemia lähes kilolla edellisestä viikosta.. Pienillä teoilla näyttää sittenkin olevan suuri vaikutus..

Niin mutta siis se sokeri.. Kuulin tuossa pari viikkoa takaperin "sokeri-vahauksesta" eli siis ihokarvojen poistamalla sokerin avulla. Kaikkein parhaalta kuulosti väite että karvoitus vähenisi, tai siis kasvaisi hennompana ja vaaleampana seuraavalla kerralla. Tosin onhan tuota väitettä esitetty myös vahan käytön yhteydessä, mutta kuten joku ehkä muistaa miten meikäläiselle kävi tuossa kesällä, en todellakaan allekirjoita niiden osalta tuota väitettä... *virn*

No ei sitten muuta kuin etsimään netistä sopivaa ohjetta ja testailemaan. Virallisen ohjeen mukaan homma pitäisi tehdä liedellä jatkuvasti sekoitellen, mutta kärsimätön kun olen niin ajattelin testata löytämäni pikaohjeen (mikroon) ja mikä parasta, homma toimi. Tosin koin hiukan ongelmaksi sen että mössö jäähtyessään ei enää tarttunut niin hyvin eikä poistanut karvoja kuten kuuluisi. Mutta periaatteessa siis ihan toimiva kokonaisuus.. Nyt on tavoitteena lähitulevaisuudessa malttaa tehdä seos huolella liedellä ja muutoinkin noudattaa annettuja ohjeita..

Uteliaille tässä ohje:
0,5 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua
4 dl sokeria

Keitä 15 min hiljaisella koko ajan sekoittaen, sokeri ei saa palaa tummaksi. Anna jäähtyä ja kaada mikronkestävään astiaan. Ennen käyttöä lämmitä max. minuutti mikrossa, levitä ohuelti iholle lastalla, paina päälle puuvillakangaslappu (joku 5x15cm pala on ehkä hyvä) ja repäise nopeasti irti vastakkaiseen suuntaan kuin mihin tahna on sivelty. Jos vaha jäähtyy liian jähmeäksi kesken käsittelyn, sitä voi lämmittää mikrossa uudestaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos vaha jäähtyy liian jähmeäksi kesken käsittelyn, sitä voi lämmittää mikrossa uudestaan.

Eli tarkoittaaks toi, et pitäs kinttu yrittää survoo miksroon :D

-z- kirjoitti...

Ollaanpas sitä taas vitsikkäitä... "Anna jäähtyä ja kaada mikronkestävään astiaan. Ennen käyttöä lämmitä max. minuutti mikrossa... ..Jos vaha jäähtyy liian jähmeäksi kesken käsittelyn, sitä voi lämmittää mikrossa uudestaan."

Eli rautalangasta vääntäen, jos massa jämähtää kippoon, niin kippo mikroon hetkeksi ja homma jatkuu.. *virn*