tiistaina, elokuuta 22, 2006

Pitkästä aikaa


Pitkästä aikaa oli aikaa istahtaa koneen äärelle ja rustata muutama rivi. Paljon on tapahtunut sitten viime kirjoittelun, ihan kaikesta ei viitsi/jaksa kirjoittaa mutta ainakin voin kertoa että nyt on loma-kammasta enää yksi piikki naksauttamatta ennen ruhtinaallisen lomani alkua. No täytyy myöntää että tuota "lomaa" odotan kuin kuuta nousevaa, sen verran hektistä on ollut työ kuin muulla rintamalla että hyvä päästä hengähtämään hetkeksi.

Viime aikoina on taas jotenkin havainnut asioiden tapahtuvan kuten on tarkoitettu. Läheskään aina asiat eivät järjesty kuten niiden toivoisi tai olettaisi järjestyvän. Mutta järjestyvät kuitenkin. Loistava yksinkertainen malliesimerkki hetken takaa: Pesin koneellisen pyykkiä. Meinasin viedä pyykit ulos narulle kuivumaan, mutta sitä ennen ajattelin tarkistaa moneltako tv-ohjelma, jonka olin ajatellut katsoa, olisi alkamassa. Totesin että puolisen tuntia aikaa, vielä ennen pyykkien viemistä mietin mahtaako yöllä sataa. Istahdan koneen äärelle katsomaan mitä forecan sivut kertovat tulevasta säästä: Näyttää satavan yöllä. Hetken verran vielä lorvin koneella niitä näitä ja kuinka ollakaan selkäni takaa kuuluu kohinaa: Sataa! Eli pyykit päätyvät sisälle kuivumaan. Ei sillä ettäkö niiden kastuminen olisi haitannut varsinkaan tässä vaiheessa kun vielä olivat muutenkin märkiä, mutta silti...

Ei kaksi ilman kolmatta kuten sanotaan. Kävin isovanhemmillani ja parin päivän päästä kuulin isoäitini joutuneen sydämen takia sairaalaan. Olimme viikonlopun mökillä josta kotiinpaluu tapahtui suunniteltua aikaisemmin, käly (vai onko se nyt nato) paineli päivystykseen, lopputulos: keuhkokuume. Kolmantena ajattelin että lomaileva frendi ottaa todellista irtiottoa kun ei ole kuulunut mitään.. tänään sain tietää hänen olleen sairaalassa.. Toivottavasti tässä nämä tämän syksyn järkytykset.

Mielenkiintoista huomata kuinka kiinni sitä on rutiineissa. Meni monta päivää, jopa toista viikkoa etten ehtinyt kotona edes konetta avaamaan. Toisinsanoen jäi myös ystävien ja tuttujen blogien lukeminen väliin. Mielenkiintoista havaita kuinka kiinni sitä on toisten elämän tapahtumissa. Vasta kun oli lukenut kaikki vakiot läpi saatoin huokaista ja rauhoittua. Tiedän taas missä kenenkin elämässä mennään. Vaikkei omassa elämässä tapahdu kuin töitä ja koiria niin ainakin voin elää ja iloita toisten elämässä..

Kuinka pidetään hullua jännityksessä.. pysyhän kuulolla niin kerron kun on ajankohtaista..

Ei kommentteja: