lauantaina, syyskuuta 02, 2006

Prosenttiruokaa

Olen ihminen joka en usko ennenkuin näen. Senpä takia olen tutustunut suurella huvittuneisuudella aina mainoksissa esiintyviin prosenttilukuihin kuinka paljon paremmin, tehokkaammin ja toimivammin uusi tuote toimii kuin vanha. Hällä väliä jos mascaran luvataan pidentävän ripset 300% pidemmäksi tai shampoo lupaa hiukset 78% puhtaammiksi (tosin mietin aina verrattuna mihin, kokonaan ilman käyttöä vai kilpailijaan verrattuna)

Nyt kuitenkin kiinnitin huomion siihen kuinka nykypäivän lähes kaikki ravintoaineet ovat prosenntteja. Maito 1%, jugurtti 0,01%, juusto 14 tahi 17 prossaista. Mutta eniten havahduin tähän prosenttipeliin uuden leivan osalta: Täysjyväpaahto joka on 59% täysjyvävehnää ja runsaskuituinen, kuitua 6,8%. Prosenttia mistä????? Onko leivän kokonaisraaka-aineista 59% täysjyvävehnää vai tarkoittaako tuo että vain 59% jauhoista on täysjyvää. Entä kuitu? Leivän kokonaismäärästäkö vai... Ehkä itselleni vakuuttavin maininta pussin päällä oli keltainen lätkä jossa luki: UUSI täyteläinen maku. Hällä väliä montako prosennttia tuotteessa on sitä tai tätä jos maku on hyvä tahi huono. Joku viisas on joskus todennut jotta kaikki mitä TODELLA haluaisin tehdä on joko laitonta, moraalitonta tai lihottavaa. Eläköön elämä ilman turhia prosentteja, maku ratkaiskoon!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

I´ll drink for that!!!!! CHEERS MATE...
"S"